فیلتر









مودم

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448
1 2 3 4 5

همه ما اولین خاطر‌ه‌هایی که از نسل قدیم اینترنت داریم صدای فراموش نشدنی اینترنت‌های Dial-up است. صدایی که با پیشرفت تکنولوژی حذف شد و اینترنت Dial-up  جای خودش را به مرور زمان به مودم‌‌ها داد. مودم‌هایی که امروزه وسیله اتصال کاربر مصرف‌کننده اینترنت با شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت هستند. اینترنت امروزه یک بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی ما انسان‌ها شده است و زندگی بدون آن واقعاً کار سخت و دشواری است. استفاده از اینترنت ارتباط مستقیمی با مودم به کار گرفته شده در سیستم شبکه شما دارد.

انواع مودم

پس از کنار گذاشته شدن اینترنت‌های دایال آپ و اینترنت‌های کارتی، مودم‌ها به بازار اینترنت و شبکه‌های اینترنتی معرفی شدند. به صورت کلی مودم یک دستگاه الکترونیکی است که وظیفه دارد کاربر را که قصد اتصال به شبکه جهانی نت دارد به شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت متصل کرده تا از آن طریق به شبکه جهانی نت متصل شوند. مودم‌ها به مرور زمان تغییرات بسیار زیادی پیدا کردند و مدل‌های مختلفی با کاربری‌ها و قابلیت‌های مختلف به بازار عرضه شدند.

در ادامه قصد داریم شما را با انواع مختلف این مدل‌ها بیشتر آشنا کنیم. در ابتدا بهتر است با دسته‌بندی مودم‌ها کمی بیشتر آشنا شویم. دسته بندی مودم‌ها به صورت کلی شامل موارد زیر می‌‌شود:

مودم داخلی:

مودم‌های داخلی همان‌طور که از نام آن‌ها پیداست مودم‌هایی هستند که در داخل وسیله شما مثل کامپیوتر، لپ تاپ، گوشی موبایل، تبلت و... قرار می‌گیرند. این مودم‌ها بر روی مدار اصلی سیستم شما نصب هستند و به محض اتصال اینترنت شروع به کار می‌کنند و با قطع اینترنت آن‌ها نیز غیر فعال می‌شوند. برای مثال در اکثر تلفن‌های همراه از مودم داخلی استفاده شده است که اتصال اینترنت را با اتصال به شبکه اپراتور همراه میسر می‌کند.

مودم خارجی:

اکثر مودم‌های موجود در بازار از زیر مجموعه‌های این دسته از مودم‌ها هستند. مودم‌های adsl و وایرلس از مهم‌ترین مودم‌های این دسته از مودم‌ها هستند. اکثر این مودم‌ها ویژگی‌های مشترکی دارند که می‌توان از جمله آن‌ها به داشتن منبع تغذیه مجزا، داشتن چراغ‌های نشانگر وضعیت مودم، قابلیت ارتقا امنیت وایرلس و... اشاره کرد.

کارکرد اکثر مودم‌ها به این صورت است که با اتصال یک کابل تلفن به مودم این امکان به مودم داده می‌شود تا دستگاه‌های متصل به خود را در ابتدا به شرکت ارائه دهنده اینترنت و شبکه جهانی نت متصل نماید. اتصال به این مودم‌ها می‌تواند از طریق کابل‌های LAN و هم در صورت داشتن قابلیت وایرلس از طریق سیستم وایرلس انجام شود.

مودم‌های  pc card:

این دست از مودم‌ها به صورت یک کارت نسبتاً کوچک الکترونیکی هستند که برای لپ تاپ‌ها طراحی شدند تا بتوان به راحتی لپ‌تاپ‌های نسل قدیم را که دارای قابلیت وای‌فای نبودند از طریق کابل به اینترنت متصل کرد. این مودم‌ها در واقع ترکیبی از مودم‌های داخلی و خارجی هستند. با اتصال این مودم به لپ‌تاپ مودم روشن شده و پس از اتصال کابل تلفن به آن می‌توان به اینترنت دسترسی پیدا کرد. 

اکثر مودم‌هایی که ما در طول روز در اطرافمان می‌بینیم مودم‌های خارجی هستند و همین مودم‌های خارجی دارای مدل‌های مختلفی هستند. پرکاربردترین و معروف‌ترین مدل‌های مودم خارجی شامل موارد زیر می‌شوند:

مودم ADSL

 مودم‌های ADSL پر مصرف‌ترین مودم در ایران هستند. در اکثر منازل و یا شرکت‌ها از این مودم برای اتصال به اینترنت استفاده می‌شود. در این مودم‌ها از طریق سیم تلفن مودم به شبکه تلفن متصل شده و می‌تواند این اجازه را به کاربران و سیستم‌های متصل به مودم بدهد که در صورت داشتن قرارداد با شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت به اینترنت متصل شوند. 

مودم VDSL:

این مودم‌ها نیز از نظر اتصال همانند مودم‌های ADSL هستند ولی تفاوت‌های اساسی با مودم‌های ADSL دارند. این مودم‌ها برای استفاده از فیبر نوری طراحی شده‌اند. با توجه به این موضوع که استفاده از فیبر نوری در ایران فقط در برخی نقاط است، استفاده از این مودم‌ها بسیار کمتر از مودم‌های ADSL است. با توجه به پشتیبانی این مودم‌ها از فناوری فیبر نوری پهنای باند مودم‌های VDSL بیشتر از مودم‌های ADSL است. 

مودم سیم کارت خور:

مودم‌های سیم کارت خور یکی از مودم‌هایی هستند که امروزه استفاده از آن‌ها بسیار زیاد شده است. برخی از این مودم‌ها نیاز به اتصال به برق‌های خانگی دارند و برخی از آن‌ها نیز به صورت شارژی و همراه هستند. در این مودم‌ها دیگر نیازی به اتصال مودم به شبکه تلفن برای اتصال به اینترنت نیست و می‌توان با استفاده از سیم‌کارت‌های یکی از اپراتورهای داخلی و خرید بسته‌های اینترنتی به اینترنت پرسرعت متصل شد.   

سرعت این مودم‌ها به علت استفاده از سیم کارت که البته بستگی به آنتن دهی محل زندگی شما دارد بسیار بالا بوده و پهنای باند خوبی دارند. همچنین این مودم‌ها هم به صورت وایرلس یا مودم بی سیم و هم به صورت کابلی و LAN موجود هستند. اکثر گیمر‌ها نیز به دلیل سرعت بالای این مودم‌ها و البته ارائه اینترنت نسل چهارم  از این مودم‌ها استفاده می‌کنند. البته از دیگر مدل‌های مودم نیز برای گیمینگ هم استفاده می‌شود ولی این دسته از مودم‌ها بیشتر مورد توجه گیمر‌ها قرار گرفته‌اند و مودم‌هایی با نام مودم گیمینگ نیز به منظور استفاده گیم با سرعت و پهنای باند بالا طراحی و به بازار عرضه شده‌اند.

بیشتر بخوانید: آیا می دانید که قبل از خرید هارد اکسترنال وسترن دیجیتال باید به چه مواردی توجه کنید؟

معرفی برند‌های انواع مودم

اگر شما هم از مودم‌های ADSL استفاده می‌کنید تابه‌حال اسم مودم‌های TP-Link و  D-Link را شنیده‌اید. این دو برند از معتبرترین برند‌های تولید مودم هستند که اکثر کاربران از این مودم‌ها استفاده می‌کنند.  

حدود قیمت مودم در جالبو

قیمت مودم با توجه به تنوعی که دارند بسیار متفاوت است و معیار‌های بسیاری برای این تفاوت قیمت در مودم‌ها وجود دارد. شما می‌توانید با توجه بودجه‌ای که در اختیار دارید و با توجه نیازتان مودم مورد نظرتان را انتخاب کرده و خریداری نمایید. همچنین در سایت فروشگاهی جالبو فروش مودم به صورت اینترنتی است و شما می‌توانید به آسانی و تنها با چند کلیک برای خرید مودم فیبر نوری، مودم وایرلس، مودم برای گیم و هر مودمی را که مدنظر دارید خریداری نمایید.